preskoči na sadržaj
Zanimanja

HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR

 

Tijekom četverogodišnjeg školovanja učenici stječu znanja za rad u hotelima, turističkim agencijama i drugim poduzećima koji se bave turističkim ponudama. Učenje tri strana jezika i drugi zahtjevni predmeti omogućavaju nastavak školovanja na fakultetima.

Tjedni broj sati

 

NASTAVNI PREDMETI

1. raz

2. raz

3. raz

4. raz

1.

Hrvatski jezik

4

4

4

4

2.

Strani jezik I.

4

4

3

3

3.

Strani jezik II.

3

3

4

4

4.

Strani jezik III.

2

2

2

2

5.

Politika i gospodarstvo

-

-

2

-

6.

Povijest

2

2

2

-

7.

Matematika

4

4

3

3

8.

Računalstvo

-

2

2

-

9.

Tjelesna i zdravstvena kultura

2

2

2

2

10.

Etika/Vjeronauk

1

1

1

1

11.

Povijest umjetnosti i kulturno- povijesna baština

-

-

-

2

12.

Geografija

-

2

2

2

13.

Poslovna psiholog. s komunikacijom

-

2

-

-

14.

Statistika

-

-

1

-

15.

Knjigovodstvo s bilanciranjem

-

-

1

2

16.

Ugostiteljstvo

3

-

-

-

17.

Organizacija poslovanja poduzeća

-

3

2

3

18.

Turizam i marketing

-

-

-

2

19.

Biologija i ekologija

2

-

-

-

20.

Gospodarsko pravo

-

-

-

2

21.

Prehrana i poznavanje robe

2

-

-

-

22.

Daktilografija s poslovnim dopisivanjem

2

-

-

-

23.

24.

Praktična nastava - turizam

Praktična nastava

2

-

-

70

-

70

-

64

 

TURISTIČKO HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST

   

Ovo je zanimanje neophodno našem turizmu u budućnosti. Učenici postaju vrsni kuhari, ali i konobari i slastičari s mnogo znanja o dobroj organizaciji posla i tehnologiji struke. Ovo zanimanje omogućava upis na više stručne škole i fakultete.

Tjedni broj sati

 

NASTAVNI PREDMETI

1. raz

2. raz

3. raz

4. raz

1.

Hrvatski jezik

3

3

3

3

2.

Povijest

2

2

-

-

3.

Poltika i gospodarstvo

- -

2

-

4.

Tjelesna i zdravstvena kultura

2

2

2

2

5.

Etika/Vjeronauk

1

1

1

1

6.

Strani jezik I.

3

3

3

3

7.

Strani jezik II.

3

3

2

2

8.

Gospodarska matematika

3

3

2

2

9.

Računalstvo

2

2

-

-

10.

Poslovna psihologija s komunikacijom

-

-

2

-

11.

Biologija s higijenom i ekologijom

2

-

-

-

12.

Turistički zemljopis

-

-

1

1

13.

Povijest hrvatske kulturne baštine

-

-

2

-

14.

Gospodarsko pravo

-

2

-

-

15.

Poslovno dopisivanje

1

1

-

-

16.

Računovodstvo i kontrola

-

-

-

2

17.

Statistika

-

-

2

-

18.

Knjigovodstvo

-

-

2

2

19.

Organizacija poduzeća u ugostiteljstvu

2

2

2

2

20.

Osnove turizma

2

-

-

-

21.

Promet i putničke agencije

-

-

-

2

22.

Marketing u turizmu

 

-

-

2

23.

Recepcijsko poslovanje

-

-

-

2

24.

Poznavanje robe i prehrana

2

2

-

-

25.

Ugostiteljsko posluživanje

2

3

3

3

26.

Kuharstvo (sa slastičarstvom)

3

4

4

4

27.

Praktična nastava tjedno/ljetna

3/182

3/182

3/182

3/-

KONOBAR

Zanimanje konobar je zanimanje u kojem je potrebno dobro poznavanje stranih jezika  kao i osnovna znanja iz opće kulture, psihologije i higijene. Kod učenika radimo na spretnosti, urednosti i poslovnosti.

KUHAR – SLASTIČAR

   

 

Kvalitetnom je kuharu i slastičaru svijet otvoren. To je zanimanje u kojem se učenici osposobljavaju za pripremanje raznih vrsta hladnih i toplih jela te slastica, uče naručivati namirnice, skladištiti robu i čuvati je od kvarenja. Najvažnija su znanja iz prehrane, biologije i ekologije. Posebno se njeguje urednost, spretnost i poslovnost.

 

 



 KONOBAR - klasicni model.jpg
 KUHAR - klasicni model.jpg
 SLASTICAR - klasicni model.jpg

RASPORED SATI
Lista linkova je prazna

KNJIŽNICA
Lista linkova je prazna

Međupredmetne teme
Knjižnica
 • Knjižnica


DOM UČENIKA
Lista linkova je prazna

FACEBOOK ŠKOLE
Lista linkova je prazna

EKO-ŠKOLA

EKO-KODEKS

Svojim djelima čovjek slika sebe !
Svaka kap na ovom svijetu vrijedna je našeg života 
Kao i mi i voda je dio prirode !
Zašto zagađivati kad možemo čuvati ?
Sve što je dragocjeno, a biser nije, samo se u čistoj vodi krije !
Priroda se razvija da li i naša savjest ?
Nije važno tko si, nego kako se ponašaš !
Ako čovjek pljune na tlo, pljune i na sebe samog !
Ono što si očistio danas, čuvaj čisto i sutra !
Priloženi dokumenti:
EKO-SKOLA.docx


GASTRO 2019

Korisni linkovi




preskoči na navigaciju